Wednesday, May 2, 2007

Community Works Street Law Program

Denizen - Centar za građanski aktivizam iz Svrljiga u okviru projekta ’’Community Works’’, koji finansira EU a realizuje Evropska agenicja za rekonstrukciju, kao deo Susedkog programa Bugarska Srbija, organizuje seminar Street Law, za predstavnike osnovnih i srednjih škola i nevladinih organizacija. Seminar se održava u Svrljigu u periodu 27.04. - 01.05.2007 godine.

Šta je Street Law ?
Razvojni i edukativni program, nastao u Americi pre 20 godina u cilju povezivanja ljudi na zajedničko učenje o njihovim pravima. Edukacija o pravima predstavlja jedinstveni spoj sadržaja i strategije. Program pruža suštinske informacije o pravima, o funkcionisanju pravnog sistema, o njihovim pravima i obavezama, upućuje učenike i mlade u značaj kooperativnih strategija, promovisanje saradnje, podstiče na kritičko razmišljanje i pozitivnu interakciju između pojedinca i zajednice.

Način rada
Radionica podrazumeva interaktivni pristup, koji će na najefikasniji način učesnicima pružiti mogućnost da steknu znanja, dobiju odgovore na konkretna pitanja i podstaći uzajamno učenje.

Ko može da učestvuje?
Nastavnici i učitelji zaposleni u osnovnim i srednjim školama, predstavnici NVO organizacija ili organizacija koje se bave mladima i koji imaju ozbiljnu nameru da stečena znanja primene u svojim sredinama.

No comments: