Thursday, May 10, 2007

Poziv za učestvovanje na seminaru

Community Works
Village Program

Poziv za učestvovanje na seminaru

Denizen - Centar za građanski aktivizam iz Svrljiga u okviru projekta ’’Community Works’’, koji finansira EU a realizuje Evropska agenicja za rekonstrukciju, kao deo Susedskog programa Bugarska - Srbija, organizuje VILLAGE trening, namenjen zaposlenima u osnovnim školama. Seminar se održava u Vidinu, Bugarska u periodu 02 - 09.06.2007.godine.

VILLAGE je program kojim se na konkretan i realan način pomaže usvajanje osnovnih veština neophodnih za razvoj građanskog društva, socijalne odgovornosti i upravljanja.

Nastavnici i učitelji zaposleni u osnovnim školama koji imaju ozbiljnu nameru da stečena znanja primene u svojim sredinama mogu biti učesnici ovog programa. Po završetku seminara dobijaju neophodne materijale za primenu programa u njihovim sredinama. Svaki učesnik dobija sertifikat.

Program obuhvata sledeće oblasti:
· Uvod u VILLAGE
· Osnovna pravila programa
· Izgradnja makete sela iz snova na skali od 1 do 25
· Razvoj veština rada u grupi
· Tehnike planiranja
· Budžetiranje i rukovođenje finansijskim sredstvima
· Razvoj socijalne odgovornosti i lokalne zajednice
· Razvoj preduzetništva i njegova uloga u ruralnim zajednicama
· Završni festival i evaluacija programa

Radionice vode medjunarodni treneri iz Poljske.

Način prijavljivanja
Da bi se prijavili za učešće na seminaru potrebno je da popunite formular (u prilogu ovog dokumenta) i da ga, najkasnije do 15. 05. 2007. godine, pošaljete organizatorima seminara. Prijave možete slati elektronskim putem na e-mail adrese: denizen@sezampro.yu, djgaga@bankerinter.net; ili na faks 018/ 824-211. Neophodno je da na dan prijavljivanja imate važeći pasoš.

Odabrani učesnici biće obavešteni 16. 05. 2007 godine. Broj učesnika je ograničen.

Svi troškovi vezani za program (prevoz, smeštaj, hrana i materijali) biće pokriveni sredstvima projekta koji finansira EU, a realizuje Evropska agencija za rekonstrukciju, Srbija, i PHARE, Ministarstvo za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske i Ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo Republike Bugarske.

Organizatori seminara obezbeđuju vize za sve učesnike. Učesnici sami snose troškove medjunarodnog putnog osiguranja.

Za dodatna objašnjenja obratite se organizatorima seminara na gore navedene kontakte.

No comments: